donderdag, januari 10, 2008

College mag niet besluiten over extra subsidie omroep


AMERSFOORT - Het College van B&W mag geen besluit nemen over extra subsidie voor Omroep Amersfoort. Dat is de uitkomst van een peiling in de Gemeenteraad op dinsdag 8 januari. Wethouder Kruyt (foto) had de Gemeenteraad kort voor Kerst meegedeeld dat het College had besloten tot een extra subsidie van 51.000 euro. Op vragen van VVD (Koos Voogt) en CDA (Gert Boeve) erkende de wethouder dat er nog niet betaald was, en dat het besluit via de Raad moest lopen. Kruyt gaat nu een officieel besluit voorbereiden.

Volgens CDA fractievoorzitter Boeve is nog lang niet zeker dat die 51.000 er ook komt. Hij verwees ook naar een brief van Omroep Amersfoort voorzitter Groenendijk waaruit zou blijken dat de omroep met 30.000 extra ook al tevreden zou zijn.

Verder willen VVD en CDA dat de wethouder eerst gaat kijken of het alsnog mogelijk is om tot een nieuwe omroep te komen, waarin ook Eemstad RTV participeert. De raad steunde vorig jaar de aanvraag van Eemstad voor zendtijd, maar het Commissariaat voor de Media besliste toch in het voordeel van Omroep Amersfoort. Daarover loopt nu een beroepsprocedure bij de Rechtbank Utrecht.

Wethouder Kruyt gaat binnen het College overleggen of hij op het verzoek van de Raad zal ingaan.